Tuin van de tijd

Adres: Paasveen 2, 9496TA, Bunne.

De Tuin van de Tijd biedt een permanente expositie van Land Art / natuurkunst in het landschap van de Bunneres.

In de Tuin van de Tijd wordt tijd gemeten in licht, gevangen in spiegelende oppervlakken en in de zichtlijnen op het omliggend landschap. Duizenden jaren oud kienhout maakt de tijd tastbaar. Boten van allerlei materialen verwijzen naar de mythen van Grieken, Egyptenaren, Kelten en Vikingen over de overgang tussen dag en nacht, leven en dood.

De tuin is een atelier van bijna 1 ha en is voortdurend in ontwikkeling.
De tuin biedt een bijzondere beleving van natuur en landschap.
De tuin is geïnspireerd op de tuin ‘Little Sparta’ van de Schotse kunstenaar Ian Hamilton Finley en op werk van de landschaps-kunstenaars Goldworthy en Penone.

De Tuin van de Tijd bestaat voor de helft uit bos en voor de rest uit een weelderige bloementuin, waar het jaar rond wel iets in bloei staat. U vindt er onder andere stinzeplanten, bollen, vaste planten, rozen en clematissen,
een bloemenweide met orchideeën en rhododendrons. De paden zijn van gras en houtsnippers.

Het programma van een bezoek aan de Tuin van de Tijd omvat een rondwandeling met toelichting van Femke van Dam op de landschapskunst in de tuin. U wordt zo meegenomen op een reis door de tijd. De geschiedenis van de Bunneres, als onderdeel van het Geopark de Hondsrug, komt ter sprake. Er is een schaalmodel in een glazen vitrine van erosie en afzetting van grondlagen.
Een animatiefilm, geprojecteerd op een gat in de de bodem van het bos, geeft  u een indruk van de geologische geschiedenis van Noord Nederland. De animatie film is gemaakt door de kunstenaar Wout van Mullem.
In de ontvangstruimte is een permanente foto-tentoonstelling te bezichtigen van de internationale landart-projecten van Femke van Dam.

Het programma is aan te passen op uw wensen en is bijvoorbeeld ook geschikt voor jubileum-verjaardagen. Er is toelichting in Duits en Engels beschikbaar. In de ontvangstruimte kunt u schuilen voor een bui. Er is  koffie en thee, een bibliotheek van tuinboeken en een toilet.

De Tuin van de Tijd is partner van