TUIN VAN DE TIJD

Adres: Paasveen 2, 9496TA, Bunne.


De Tuin van de Tijd biedt een permanente expositie van Land Art / natuurkunst in het landschap van de Bunneres.

In de Tuin van de Tijd wordt tijd gemeten in licht, gevangen in spiegelende oppervlakken en zichtlijnen op het omliggend landschap. Duizenden jaren oud kienhout maakt de tijd tastbaar. Boten van allerlei materialen verwijzen naar de mythen van Grieken, Egyptenaren, Kelten en Vikingen over de overgang tussen dag en nacht, leven en dood.

De tuin is een atelier van bijna 1 ha en is voortdurend in ontwikkeling. U ondergaat er seizoenen, natuur, landschap en weersomstandigheden op een nieuwe manier.
De tuin is geïnspireerd op de tuin ‘Little Sparta’ van de Schotse kunstenaar Ian Hamilton Finley en op werk van de  landschaps-kunstenaars Goldworthy en Penone. 

De Tuin van de Tijd bestaat voor de helft uit bos en voor de rest uit een weelderige bloementuin, waar het jaar rond wel iets in bloei staat. U vindt er onder andere stinzeplanten, bollen, vaste planten, rozen en clematissen,
een bloemenweide en rhododendrons. De paden zijn van gras en houtsnippers.
 

U kunt de Tuin van de Tijd op de volgende manieren bezoeken: 

Op  afspraak het jaar rond voor groepen,
bij voorkeur van ongeveer 10 personen,
tel 0503094755,  info@femkevandam.nl.
Entree € 7 per persoon, inclusief koffie/thee en op de groep afgestemde lezing en rondleiding.

In april 2018 maakt de Tuin van de Tijd deel uit van het project Gekleurd Grijs.  Op Woensdagmiddag 25 april kan een speciale lezing voor ouderen in groepsverband worden geboekt.

 

Zonder afspraak is de tuin in 2018 geopend: op zaterdag 28 april, zondag 13 mei, zondag 27 mei, zondag 10 juni, zaterdag 16 juni, zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober. Tussen 11 en 17 uur. 
Entree € 5 per persoon, inclusief toelichtende tekst en koffie/thee. Kinderen (onder begeleiding) gratis, CJP € 3. 

 

Het programma van de Tuin van de Tijd omvat een rondwandeling met toelichting van beeldend kunstenaar Femke van Dam op de landschapskunst in de tuin. U wordt meegenomen op een reis door de tijd.  De geschiedenis van de Bunneres, als onderdeel van het Geopark de Hondsrug, komt ter sprake. Er is  een artist-impression te zien van de geologische geschiedenis van de Bunneres in een animatiefilm, geprojecteerd op de bodem van het bos en in de ontvangstruimte.  De animatie film is gemaakt door de kunstenaar Wout van Mullem. In de ontvangstruimte is een permanente foto-tentoonstelling te bezichtigen van de internationale landart-projecten van Femke van Dam.

Het programma is ook geschikt voor jubileum-verjaardagen.

 

 De Tuin van de Tijd is partner van